Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
MÁJUSI SÉTA A HOSSZÚ-TEMETŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 29.
Többéves hagyomány, hogy tavasszal is temetői sétára hívja a Székesfehérvár várostörténete iránt érdeklődőket a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület.
Tovább...
 
Túl gyorsan reggelizik a magyar Nyomtatás E-mail
Írta: Karusz Barbara   
2019. május 29.
Kifejezetten fontosnak tartják a reggelit a magyarok, de a hétköznapokra az időhiány nyomja rá a bélyegét. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a legtöbb családban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanának, másrészt viszonylag sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek. A nagy többség szeretne egészségesebb, változatosabb reggelit fogyasztani, illetve kínálni a családjának, ám ennek megvalósítása a közkeletű vélekedés szerint túl bonyolultnak tűnik.
Tovább...
 
Kiberbiztonság - Esetenként ötmillió forint is lehet a bírság Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 29.
A GDPR mellett kevesebb figyelem hárul az egy éve hatályba lépett uniós kiberbiztonsági irányelvre, amely a hálózatok, infrastruktúrák védelmével kapcsolatban ír elő kötelezettségeket bizonyos szolgáltatóknak. Az EY tapasztalatai szerint eddig kevés érintett cég felel meg az előírásoknak. A felkészülés elmulasztása jelentős összegű bírsággal járhat.
Tovább...
 
Nem mindig törvényes a cégek napi üzleti gyakorlata Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. május 29.
A széles körben elterjedt üzleti gyakorlatra hivatkozott egy vállalkozó, amikor érvényt akart szerezni a helyi iparűzési adója csökkentésének. Az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül elutasította a panaszt. A Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda adóperes csoportja szerint a hazai cégeknek érdemes odafigyelniük arra, hogy az adózásban a formai követelmények nem teljesítése jelentős hátránnyal járhat.
Tovább...
 
Mit kell tudnunk a nyiroködémáról? Nyomtatás E-mail
Írta: Füredi Rita diplomás gyógytornász / Galenus   
2019. május 28.
A nyiroködéma kortól, nemtől függetlenül közel félmillió ember életét keseríti meg Magyarországon, sok esetben diagnosztizálatlanul, kezeletlenül. Pedig a nyiroködéma elhanyagolása súlyos szövődményekhez vezethet, mindamellett eredményesen kezelhető, ezért fontos a korai felismerés és kezelés.
Tovább...
 
Praktikák a tökéletes gyepfelületért Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2019. május 28.
Minden kerttulajdonos egységes, zöld színben ragyogó fűtakaróról álmodik. A szépségért viszont meg kell szenvedni. Sok figyelmet és rendszeres karbantartást igényel a pázsit. A Praktiker szakértője, Nagy Szilvia öt jótanácsot oszt meg az olvasókkal.
Tovább...
 
Elhízás: egyre rosszabb a helyzet Magyarországon Nyomtatás E-mail
Írta: RIMAI TÍMEA   
2019. május 28.
Az elhízottak aránya Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb, globálisan pedig az USA, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen állunk. Az elhízás számos betegség kialakulásával függ össze, így a társadalombiztosításra rótt terhe is jelentős. A 2019-es Európai Elhízás Elleni Napon a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) ismét két elhízástudományi társasággal fogott össze.
Tovább...
 
Így készíts tökéletes tejes kávéreceptet! Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. május 28.
Mi magyarok majdnem 5 milliárd csésze kávét fogyasztunk el évente, amelynek közel 85 százaléka hozzáadott tejjel készül – derült ki a Nespresso korábbi kutatásaiból. A tejjel készült kávéreceptek esetében azonban a kávé minősége mellett fontos, hogy milyen tejet használunk az elkészítés során, legyen szó akár hagyományos tejről, akár növényi italokról.
Tovább...
 
Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG Nyomtatás E-mail
Írta: Buzás Andrea   
2019. május 28.
Az otthoni mesterségesintelligencia-megoldások fejlesztésének felgyorsítását célzó stratégiája részeként az LG Electronics (LG) létre-hozta saját AI-processzorát. A vállalat szabadalmaztatott Neural Engine technológiájával a chip az emberi agy neurális hálózatának működését mintázza, amely jelentősen növeli a gépi mélytanulási algoritmusok feldolgozási sebességét.
Tovább...
 
Feszt!Eger: Minőségi koncertek és díjnyertes borok Nyomtatás E-mail
Írta: Létai Alexandra   
2019. május 27.
Díjnyertes borokkal és a legmenőbb zenekarokkal indítja a fesztiválszezont Heves megye kedvenc fesztiválja, a Feszt!Eger. Idén is a festői szépségű Bolyki-völgybe érkezik a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 1. között egymást érik majd a jobbnál jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán.
Tovább...
 
Kevésbé bíznak a közösségi médiában az újságírók Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 27.
Jelentősen csökkent a közösségi oldalak hitelessége az újságírók szemében az elmúlt négy év során – derül ki a legfrissebb Trendlabor Médiaindex felmérésből. A bizalomvesztés fő oka az álhírek fokozott terjedése, amelyekkel szinte mindannyian rendszeresen találkoznak.
Tovább...
 
<< Első < Előző 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9021 - 9031 / 20492